Британският премиер Тереза Мей ще обещае тази седмица, че ще

...
 Британският премиер Тереза Мей ще обещае тази седмица, че ще
Коментари Харесай

Тереза Мей ще поиска повече време за сделката за Brexit

 Британският министър председател Тереза Мей ще обещае тази седмица, че ще даде още една опция на членовете на Народното събрание да изразят мнението си по въпроса за Брекзита до 27 февруари. Тя се пробва да си обезпечи повече време, през което да контракти ново съглашение с Европейския съюз, съобщи Ройтерс.
С наближаването на периода за излизане на Англия от Европейски Съюз на 29 март Мей се стреми да убеди Европейски Съюз да промени съглашението, което договориха Лондон и Брюксел предходната година, само че което бе отхвърлено от английския парламент през януари. Мей желае да завоюва депутатите от своята Консервативна партия като направи промени, свързани със северноирландската граница, само че Европейски Съюз отхвърля да отвори за предоговаряне тази част от съглашението и предпочета Мей да търси компромис с главната опозиционна партия - Лейбъристката партия, като се съгласи на по-тесни връзки сред Англия и Европейски Съюз.

Министърът по въпросите на Brexit Стивън Баркли ще се срещне с основния договарящ на Европейския съюз за Brexit Мишел Барние в на следващия ден, с цел да обсъдят промени в частта от съглашението за защитния механизъм, имащ за цел да подсигурява, че няма да се стигне до физическа граница сред английската Северна Ирландия и Република Ирландия, която е член на Европейски Съюз.

В изявление за " Скай нюз " някогашният английски министър председател Тони Блеър съобщи през днешния ден, че излизането на Англия от Европейски Съюз без съглашение заплашва мирния развой в Северна Ирландия и е извънредно рисков за английската стопанска система, съобщи ТАСС.

По думите му Brexit без съглашение ще бъде доста рисков за Англия от икономическа позиция и може да има евентуално разрушителни последствия за мирния развой в Северна Ирландия. 
Той уточни, че така наречен корав Brexit значи появяването на физическа граница сред северната и южната част на Ирландия, което ще провокира разделяне в Обединеното кралство.

 
По публикацията работи: Ралица Пейчева
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР